4 Best Payment Gateways For Your Ecommerce

4 Best Payment Gateways For Your Ecommerce

Salah satu aspek yang paling penting dalam ecommerce adalah pembayaran. Anda boleh mempunyai website yang paling canggih tetapi jika pelanggan anda tidak dapat melakukan pembayaran, ecommerce store anda adalah kedai anda hanyalah showroom yang canggih.

Perkara yang perlu dititikberatkan di dalam payment gateway adalah caj, keselamatan dan penggunaan yang mudah.

ToyyibPay

Ditubuhkan pada tahun 2019, Toyyibpay adalah salah satu payment gateway yang dibangunkan di Malaysia. Toyyibpay adalah salah satu payment gateway yang menawarkan plan pembayaran yang murah dan straight forward. Sesuai untuk bisnes SME dan mereka yang baru dalam bidang ecommerce kerana caj transaksi mereka yang rendah

SenangPay

SenangPay telah menjadi pilihan founder yang menggunakan platform ecommerce seperti OpenCart, Wordpress, Joomla dan sebagainya. Ini adalah kerana cara integrasi payment gateway mereka kepada ecommerce store adalah sangat mudah. Modul pembayaran mereka juga sangat meluas daripada e-wallet sehinggalah ke FPX.Ipay88

Payment gateway yang paling terbesar di Malaysia, Ipay88 telah membantu ramai founder dalam transaksi pembayaran pelanggan mereka. Sering menjadi pilihan founder yang mempunyai jualan yang tinggi, Ipay88 menyediakan platform yang mempunyai keselamatan sekuriti yang canggih dan platform stabil.

Stripe

Digunakan oleh pelanggan di seluruh dunia, Stripe merupakan payment gateway yang lengkap dan sesuai digunakan oleh pelbagai skala bisnes. Stripe juga menjadi pilihan founder kerana kemudahan untuk integrasi dengan semua platform ecommerce yang tersedia. Mereka juga menawarkan pembayaran secara installment didalam modul payment gateway mereka.