9 Reasons Why You Should Start A Business On MyMall

9 Reasons Why You Should Start A Business On MyMall

Berniaga secara online bukanlah sesuatu perkara yang aneh sekarang ini. Sejajar dengan perkembangan teknologi semasa kita melihat lebih ramai pengguna dan pelanggan lebih selesa berbelanja secara online berbanding kedai fizikial…

Tetapi soalnya kenapa anda masih belum lagi mulakan perniagaan anda sendiri? Ramai yang merasakan memulakan perniagaan online adalah sangat berisiko serta memerlukan skill kemahiran tinggi. Jadi di sini kami kongsikan kepada anda 9 sebab utama kenapa anda perlu memulakan perniagaan online anda dan anda boleh mulakan dengan MyMall.

Sumber pendapatan tambahan

Peniagaan online boleh memberikan anda pendapatan tambahan. Ini merupakan satu pilihan yang terbaik kerana anda boleh melakukan secara sambilan. Anda boleh dengan pantasnya memulakan perniagaan anda dan orang ramai sudah boleh tahu tentang kewujudan perniagaan anda. Apabila anda telah bersedia, ambil program lartiham tambahan bagi memperkasa perniagaan anda apabila anda berhasrat mahu melakukannya sepnuh masa.

Pengurusan perniagaan yang fleksible dan mudah

Dengan memiliki telephone pintar dan juga sebuah laptop anda kini sudah boleh berniaga hampir di mana sahaja. Kini telah ada pelbagai aplikasi yang boleh membantu kita menerima pesanan, menjawab soalan pelanggan serta banyak lagi dengan menggunakan telephone pintar.

Memudahkan perniagaan anda di temui.

Sekiranya anda telah mempunyai perniagaan fizikal, maka anda perlukan perniagaan secara digital. Ini kerana ianya akan membantu pelanggan anda untuk tahu tentang kewujudan perniagaan anda serta di mana anda berapa. Malah mereka kini tidak perlu lagi pergi ke kedai anda untuk melakukan pembelian kerana ianya boleh di lakukan secara dalam talian.

70% individu yang mahu berniaga gagal memulakan perniagaan yang mereka idamkan.
Senang untuk di mulakan

Di dalam dunia perniagaan, perkara yang paling sukar untuk di lakukan adalah dengan memulakan sesuatu. 70% individu yang mahu berniaga gagal memulakan perniagaan yang mereka idamkan. Memandangkan hampir kesemua kita mengamalkan gaya hidup internet, kini kita boleh menggunakan platform yang sama bagi menarik pelanggan ke platform digital kita. Mempelajari cara menjana pendapatan di internet adalah lebih mudah beserta Langkah demi Langkah yang boleh kita ikut.

Boleh membuat pilihan pada bila-bila masa.

Ada yang merasakan mereka kini Sudha terlewat atau terlalu tua untuk memulakan perniagaan di internet. Ada juga merasakan diri mereka terlalu muda untuk memulakan perniagaan internet. Apa yang menarik, anda boleh membuat pilihan bila anda mahu nerniaga pada bila-bila masa, belajarlah semahunya dan mulakan selangkah demi selangkah.

Menjana keuntungan lebih pantas

Sekiranya kita bandingkan berniaga di kedai fizikal dan menjana pendapatan di platform internet adalah lebih pantas. Ini kerana kos memulakan perniagaan yang rendah serta tiada kos-kos overhead yang rendah dapat membantu anda mendapat semua modal perniagaan dengan pantas. Tetapi jangan lupa ya, semuanya perlukan usaha dan ketekunan dalam melakukan sesuatu.

Tetapi jangan lupa ya, semuanya perlukan usaha dan ketekunan dalam melakukan sesuatu.
Tidak berjumpa perlanggan secara bersemuka

Ini merupakan kelebihan utama perniagaan dalam talian. Ini bermaksud di dalam satu masa anda boleh menerima pesana belian yang lebih banyak kerena pelanggan boleh mendapatkan maklumat dengan cepat dan pantas. Anda tidak lagi perlu menerangkan produk anda kepada setiap potensi pelanggan yang datang ke kedai anda.

Kebebasan masa

Teknologi digital serta pemasaran online telah memberikan peluang keoada peniaga untuk memiliki kebebasan masa. Mereka tidak lagi perlu terikat dengan waktu kerja 9 pagi sehingga 5 petang dengan syarat segala operasi perniaga telah di automasikan dengan aplikasi yang dapat menguruskan perniagaan merka seca optimum.

Potensi mengembangkan perniagaan

Memulakan perniagaan digital anda di Mymall sebenarnya memberikan anda banyak kelebihan. Selain MyMall menjadi hub yang menghubungkan 4 platform di satu plantar digital. Ianya juga di gunakan oleh 11 agensi kerajaan yang sedang mencari dan meneliti usahawan-usahawan digital yang dapat mereka bantu serta perkembangan perniagaan mereka.